ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

10-13/4/2015 4ΗΜΕΡΗ

 

1η Μέρα:

Αναχώρηση το πρωί για Ηγουμενίτσα με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό στο Μενίδι της Άρτας. Επιβίβαση στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου.Η περιφορά των επιταφίων αρχίζει στα γραφικά δρομάκια και τις πλατείες της πόλης, τα προάστια ακολουθούν τη δική τους περιφορά γύρω από τις συνοικίες. Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ δεκάδες Επιτάφιοι θα βγουν ψάλλοντας το "Αι γενεαί  πάσαι" και όσο περνά η ώρα οι Επιτάφιοι πυκνώνουν ειδικά στο ιστορικό κέντρο και σχεδόν διασταυρώνονται. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα, που όλα φέρονται σε ένδειξη πένθους. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Μέρα:

Μετά το πρωινό μας θα  παρακολουθήσουμε την λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και του πρωτότυπου εθίμου του σπασίματος κανατών.Όταν τελειώσει η Ακολουθία στη Μητρόπολη χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν κατά χιλιάδες οι "μπότηδες: (πήλινα κανάτια) στους δρόμους, γεμάτα νερό για να κάνουν μεγαλύτερο κρότο. Το έθιμο αυτό, που συνδέεται με το Ευαγγελικό χωρίο "Συ δε Κύριε Ανάστησόν με ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως", είναι επιρροή από τους Ενετούς, που συνήθιζαν την Πρωτοχρονιά να πετούν από τα παράθυρά τους παλιά αντικείμενα για να τους φέρει ο νέος χρόνος καινούργια. Οι Κερκυραίοι οικειοποιήθηκαν το έθιμο αυτό και το πραγματοποιούσαν στη μεγαλύτερη Ελληνική γιορτή, το Πάσχα. Τα παλιά αντικείμενα αντικαταστάθηκαν από πήλινα κανάτια (μπότηδες). Μια άλλη εκδοχή δίνει στο έθιμο ειδωλολατρική προέλευση. Μετά το σπάσιμο των κανατιών οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης παίζοντας το αλέγρο μαρς "Μην φοβάστε Γραικοί". Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αχίλλειο. Το Αχίλλειο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας, χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ.Είναι οίκημα νεοκλασικού ρυθμού, χτισμένο μέσα σε μια κατάφυτη έκταση και με έναν υπέροχο κήπο με πολλά αγάλματα αρχαϊκού τύπου. Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη φτέρνα. Το άγαλμα φτιάχτηκε το 1884. Αναχώρηση, για Δασιά όπου  θα γευματίσουμε (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα μεταβούμε όλοι μαζί στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Η Ανάσταση γίνεται με τυμπανοκρουσίες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Οι μπάντες, μόλις τελειώσει η Ανάσταση, τριγυρνούν την πόλη παίζοντας εύθυμα εμβατήρια και ο κόσμος τρέχει ξοπίσω τους τραγουδώντας. Το γλέντι έχει μόλις αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί, με τσιλίχουρδα (τοπική μαγειρίτσα), κόκκινα αυγά, φογάτσες, κολομπίνες (βενετσιάνικης προέλευσης χριστόψωμα σε σχήμα περιστεριού) και πολύ κρασί. Το νησί παίρνει φωτιά σπάζοντας τη νηστεία της Σαρακοστής και γιορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , αναστάσιμο δείπνο - μαγειρίτσα, διανυκτέρευση.

3η Μέρα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Παλαιοκαστρίτσα. Επίσκεψη στη Μονή και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γλέντι με τον πατροπαράδοτο τρόπο ( αρνί στη σούβλα). Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Κανόνι και το Ποντικονήσι. Το Κανόνι, σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, ταυτίζεται με τα όρια της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας. Ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της πυροβολαρχίας που είχαν στήσει εκεί οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της πρώτης γαλλικής κατοχής.Τόπος μαγευτικής ομορφιάς, αλλά και από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα της Κέρκυρας.Το Ποντικονήσι είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του. Ο βράχος αυτός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της . Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα , στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη εις τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Μέρα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το πορθμείο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό

ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 220€

200€ για τους ανέργους. 

Τα παιδιά έως 5 ετών είναι δωρεάν. 
Το 1ο παιδί έως 14 ετών πληρώνει 80€ 
Tο 2οπαιδί 80 € αν είναι 5-9 ετών και 120€ αν είναι 10-14 ετών. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μείνουν τα παιδιά στο δωμάτιο των γονέων.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

·        Μεταφορές / μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

·        Περιηγήσεις / ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

·        Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

·        3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο AQUALAND RESORT HOTEL CORFU 4*PLUS

·        Δείπνο με νηστίσιμα και μη σε μπουφε τη Μ. Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφε το Μ. Σάββατο. Πασχαλινό γεύμα (αρνιά στην σούβλα,κοκορέτσι κ.α.)με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα την Κυριακή του Πάσχα.

·        Ασφάλεια αστικής ευθύνης

·        ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·        Ποτά στα γεύματα

          Είσοδοι σε μουσεία

·        Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

 
Βρείτε μας στο facebook...